CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Bűti Bettina
Galéria - Bűti Bettina

Kiemelt Videó

Szuper videó a tuning showról a Polar Bear ...
65 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

Az új BMW M5 Competition
Cikkek - (2018.06.01)

A BMW M GmbH egy még erősebb sportlimuzinnal fokozza tovább a nagyteljesítményű BMW M5 motorsport-ihlette karakterét. Megérkezett az új BMW M5 Competition, hogy a nagyteljesítményű sportlimuzinok mezőnyében új teljesítménymércét állítson. 

V8-as benzinmotor még nagyobb erővel és kategóriaetalon teljesítménnyel


A teljesítményben gazdag vezetés adrenalintól túlfűtött élménye az új BMW M5 Competition érzelmi telítettségének és minden korábbinál erőteljesebb motorjának szimbiózisában gyökerezik. A 4.4 liter hengerűrtartalmú, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotor percenkénti 6 000 és 6 700 főtengelyfordulat között 460 kW / 625 lóerő maximális teljesítményre képes, miközben 750 Nm csúcs forgatónyomatéka rendkívül széles fordulatszám-tartományban, percenkénti 1 800 és 5 800 között mindvégig a vezető rendelkezésére áll (e tekintetben percenkénti 200 főtengely-fordulattal tolva ki az aktuális BMW M5 felső küszöbértékét).


A magasabb fordulatszám-tartományban megelevenedő nyolchengeres benzinmotor letaglózó teljesítmény-többlettel ruházza fel az új BMW M5 Competition modellt, így az újdonság 0,1 másodperccel csökkenti az aktuális BMW M5 nulla-százas gyorsulási értékét. A 3,3 másodperc alatt abszolvált sprintet 10,8 másodperces nulla-kétszáz egészíti ki, amely 0,3 másodperccel múlja felül a BMW M5 hasonló értékét.


Az új BMW M5 Competition széleskörű alapfelszereltségének a típus-specifikus M Sport kipufogórendszer is része, amelynek dupla ikervégződése fekete króm árnyalatban ragyog. A szelepvezérléssel felszerelt rendszer feltűnően mély orgánumra képes, miközben a részecskeszűrő beépítésének köszönhetően a motor emissziója még tovább csökken.

 

 


Típus-specifikus motorfelfüggesztések a még élénkebb gázreakciókért és a még közvetlenebb irányváltásokért


Az új BMW M5 Competition erőforrásának típus-specifikus motorfelfüggesztések ágyaznak meg a motortér vázszerkezetében, amely érezhetően pozitív hatással van eddigi leggyorsabb modellünk teljesítmény-karakterisztikájára. A motorfelfüggesztéseket nagyobb rugóállandóval tervezték meg a mérnökök, az erőforrás és a vázszerkezet feszesebb kapcsolata így jelentősen élénkebb gázreakciókat garantál, miközben a hajtáslánc teljesítmény-leadása is felgyorsul. A technológiai innovációnak köszönhetően az új BMW M5 Competition még a legkisebb kormánymozdulatra is precíz irányváltásokkal reagál.

 


Nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó és M xDrive intelligens összkerékhajtás


A V8-as benzinmotor teljesítményét és forgatónyomatékát a Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó továbbítja az osztómű felé. A bajor prémiumgyártó ügyfele a komfortos, sportos és versenypályás vezetésre aktualizált váltókarakterisztikákat három különböző üzemmód aktiválásával állíthatja be, az automataváltó előválasztó karján elhelyezett gomb segítségével.


Az aktuális BMW M5 sportlimuzinban debütált M xDrive intelligens összkerékhajtást az új BMW M5 Competition is megörökli, minden vezetési szituációban optimális teljesítmény-elosztást és magabiztos úttartást garantálva, lélegzetelállító fürgeséggel ruházva fel eddigi leggyorsabb üzleti modellünket. A vadonatúj fejlesztésű rendszer extra tapadása és vonóereje minden kanyarban a szuper sportautókra jellemző, etalon kigyorsítási mutatókkal vértezi fel az új BMW M5 Competition modellt. Az M xDrive intelligens összkerékhajtás és az aktív M differenciálmű szinkronműködésének központi vezérlése teljesítmény-veszteség nélkül továbbítja a kerekekhez az erőforrás kimagasló teljesítményét és bődületes forgatónyomatékát, a nagyteljesítményű sportlimuzin versenyautós agilitásához pedig az M xDrive intelligens összkerékhajtás hátsókerék-meghajtásra optimalizált működése is nagymértékben hozzájárul. Sőt mi több, legvégső esetben a rendszer a BMW M5 előző modellgenerációinak klasszikus, színtiszta hátsókerék-meghajtását is képes létrehozni (2WD), amikor semmilyen elektronika nem fogja vissza az erőforrásból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot.

 

 


Egyedülálló futómű-hangolás, egyenesen a Zöld Pokolból


Miként az összes BMW M modell esetében, úgy a tervezők az új BMW M5 Competition futómű-technológiáját is tökéletesen a motortérben dolgozó erőforrás teljesítmény-karakterisztikájához hangolták. A típus-specifikus módosítások így még a legextrémebb vezetési szituációkban is mérnökien pontos irányíthatóságot garantálnak. A hét milliméteres hasmagasság-csökkentésen túl a mérnökök a kerekenkénti felfüggesztéseket, a rugóstagokat és a lengéscsillapítókat is részletekbe menően finomították.


Az első kerekek megnövelt dőlésszögének köszönhetően az új BMW M5 Competition első tengelyét nagysebességű kanyarvételekkor kevesebb oldalirányú erő terheli, a hátsó tengely minden korábbinál precízebb futását pedig immáron nem gumiágyazású, hanem gömbcsuklós kerékösszetartó rudak garantálják. Az új BMW M5 Competition első tengelyét vadonatúj kialakítású, míg hátsó tengelyét feszesebb rugóállandóval szerelt stabilizátorokkal látták el. Az első és a hátsó tengely rugóstagjait az aktuális BMW M5 futómű-hangolásához képest 10 százalékkal keményebbre állították, amely feszesebb úttartást, ezáltal pedig gyorsabb és pontosabb kormányreakciókat garantál. A speciális lengéscsillapító-hidraulika és a rövidebb segédrugók ráadásul a kerékterhelésekkor fellépő nyomásváltozásokat is csökkentik. Mindez együttesen azt eredményezi, hogy a minden korábbinál közvetlenebb futómű-kapcsolat COMFORT üzemmódban is érzékelhető, SPORT üzemmódban a lengéscsillapítók a Zöld Pokolként ismert Nürburgringen tökéletesített beállításokra állnak át, SPORT+ üzemmódban pedig az új BMW M5 Competition versenypályára edzett, abszolút motorsportos karaktere kel életre.


Az új BMW M5 Competition széleskörű alapfelszereltségének része az exkluzív BMW M könnyűfém-kerékgarnitúra is, Y küllődizájnnal és kéttónusú fényezéssel. A 20” méretű, kovácsolt felniken eltérő méretű gumiabroncsok feszülnek, elöl 275/30 ZR20, míg hátul 285/35 ZR20 méretben.
 

Kapcsolódó galériák
BMW M5 Competition

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere