CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Szegfü Adrienn
Galéria - Szegfü Adrienn

Kiemelt Videó

A Fuel Girls showja a Tuning Show 2008-as ...
10 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

sajtfoto.hu
Évindító interjú Turóczi Árpival
Drift - (2019.04.05)

Turóczi Árpi üde színfolt nem csak a pályán, hanem a depóban is. Bármilyen bolondságban benne van, mindig jókedvű és mindemellett nagyon tehetséges pilóta. A tavalyi évről és idei terveiről kérdeztem most őt… 

A tavalyi évben nem láthattunk túl sokat a pályán. Mi ennek az oka? Idén újult erővel vágsz neki majd az évnek?

 

Turóczi Árpád: Igen, sajnos a tavalyi évem nem úgy sikerült, mint ahogyan terveztem, a technika ördöge nem állt mellém. Év elején a kardánnal voltak gondok, azt sikerült megoldani, év közepén egy új kovácsolt motort építettünk, majd év végén a tolós váltó is felmondta a szolgálatot, ráadásul ezek mind a versenyen történtek, így sajnos még a kvalifikációig sem sikerült eljutnunk. De ez már a MÚLT, mindent kicseréltünk illetve újjáépítettünk, így idén már újult erővel vágunk neki az évnek. 

 

 

Mennyire sikerült megszokni az új autód?

 

Turóczi Árpád: Ezelőtt egy BMW E36 M3-mal versenyeztem, ami nagyon kezes volt, így átülve a Nissanba volt meglepetés bőven, de úgy gondolom hogy a kevés együtt töltött idő ellenére is sikerült összebarátkozni, ami a jövőben csak még szorosabb lesz.

 

 

Mesélj nekünk arról, hogy milyen munka folyik jelenleg a műhelyben? Hozzányúltatok az autóhoz vagy csak letörlitek majd a port róla?

 

Turóczi Árpád: Jelenleg még nem nyúltunk az autóhoz, most fog visszaérkezni a váltóm a Samsonas Motorsporttól Litvániából, így amint megérkezik rakjuk fel egyből, kicsit foglalkozunk a futómű beállításokkal, illetve majd még a programon finomítunk egy kicsit, és gyakorlatilag megyünk tesztelni. Mivel idén teljesen nulláról építettünk egy új kovácsolt motort, amiben gyakorlatilag 1 verseny van, így azzal nem lesz dolgunk.

 

 

Mennyire ütőképes az autód szerinted a jelenlegi mezőnyben?

 

Turóczi Árpád: Úgy gondolom hogy teljesen ütőképes, nagyon sok energiát és pénzt fektetetek ebbe, hogy ez így is maradjon. Akár ha a külföldi szinten nézem, ott is teljesen ütőképes, mivel a FIA papírjai mellett Drift Masters papírja is van az autónak.

 

 

A saját csapattársaid közül kit tartasz a legkeményebb ellenfélnek és miért?

 

Turóczi Árpád: Ha a csapatot illetve a kategóriámat nézem, mindenkit annak tartok, hiszem elég tapasztalt és ügyes pilótákkal van tele a csapat, így úgy gondolom hogy egy adott csatánál mindenki kemény ellenfél lenne.

 

 

Ki az, akitől a legtöbb hasznos tanácsot kapod a sporttal kapcsolatban?

 

Turóczi Árpád: Csapaton belül és kivül is nagyon sok tanácsot kapok, de általában a saját magam feje után megyek. Sok külföldi videót nézek, illetve sokszor nézem vissza a saját videóimat, és próbálok tanulni a saját hibámból.

 

 

Mik a 2019-es terveid, álmaid autó, versenyek, eredmények terén?

 

Turóczi Árpád: Az autómmal teljesen elégedett vagyok, sok ember az én autómat tartja álmai autójának, ami nagyon jól esik, így panaszra nincs semmi okom. Már ez is túl jó :) Szeretnék több külföldi versenyre ellátogatni, illetve bepótolni a tavalyi évben elvesztegetett kilométereket, és minél többet menni egészen a dobogó legfelső fokáig.

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere