CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Szegfü Adrienn
Galéria - Szegfü Adrienn

Kiemelt Videó

A Fuel Girls showja a Tuning Show 2008-as ...
10 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

sajtfoto.hu
Újdonság: CUPRA Tavascan
Cikkek - (2019.09.10)

Az idei évben már bemutatkozott CUPRA Formentor tanulmány után a CUPRA még merészebben fogalmazza meg az elektromos teljesítmény fogalmát:

 

a CUPRA Tavascan koncepcióval. 

 

Az egyedi és különleges autómárka ebben a tanulmányban egyesíti nagy teljesítményű génjeit, a legkorszerűbb hajtáslánc technológiát és kifinomult, érzelemgazdag és kifejező formai nyelvezetét.

 

 

Ennek eredményeképpen jött létre a CUPRA Tavascan elektromos tanulmány, amely a tisztán elektromos kupéterepjárók piacának igényeit hivatott kielégíteni, amelynek várható növekedése eléri az évi 15 százalékot.

 

Egy négyajtós crossover modell körvonalát egyesítve egy SUV modell megjelenésével és a sportos kupék áramvonalas formavilágával: ez a CUPRA Tavascan tanulmány formaterve. Ez a koncepció az első utcai CUPRA, amely tisztán elektromos hajtáslánccal rendelkezik, arányait elektromos szíve határozza meg és emeli ki, teszi mindezt kipufogócsőből származó károsanyag kibocsátása nélkül.

 

 

Belső nyugalom

 

A tanulmány belső terének világa tükrözi az autó külső formatervének vonalvezetését. A beltér nyitottan kezeli az anyagok és technológiai megoldások vegyítését és egy olyan utaskabin kialakítására törekszik, amely tökéletes egyensúlyba hozza a vezetőre fókuszáló megjelenést és az utasok kényelmét szolgáló részleteket.

 

A tanulmány belső tere a kontrasztos színek és szénszálas elemek használatára épül, dinamikusan alkalmazva a technológiát és a formatervezést egy kiemelkedő minőségű, ultrakönnyű utaskabin kialakításáért.

 

 

Az ajtónyitást követően az utastérbe beszállva LED hangulatvilágítás köszönti a bent helyet foglalókat, a tanulmány belső terét pedig a kontraszt színekben alkalmazott bőr, szénszálas és alcantara elemek által közvetített érzelemgazdag környezet határozza meg.

 

A háromdimenziós, formatervezett bőr kagylóülések mind formailag és funkcionálisan illetve kényelmi és biztonsági szempontból is a maximumot kínálják. A lebegő hatást keltő műszerfal a beltér első részén kapott helyet, magára vonva a bent ülők figyelmét, biztosítva ugyanakkor a tágas tér érzetét. A fókusz a kormány mögött helyet foglaló vezetőre irányul, a 12,3 col átmérőjű digitális műszeregység – kiegészítve a 13 colos infotainment kijelzővel - pedig minden lényeges és szükséges információval ellátja őt.

 

A tanulmány belső tere azonban az igényeknek megfelelően változtatható, hiszen a nagyobb képernyőt szükség esetén az utas felé fordítva is használhatjuk, a kagylóülésekbe építve pedig szintén találunk kijelzőt. A hangszórók és az okostelefonokkal való összekapcsolhatósági megoldások pedig garantálják, hogy minden utas maximálisan kihasználhatja a tanulmány belső tere nyújtotta lehetőségeket.

 

 

Teljesítmény és kapacitás

 

A CUPRA Tavascan tanulmány megjeleníti a márka nagy teljesítményű, jövőbeni modelljeinek egyedi látványvilágát, amely az elektromos áram erejét használva kínál olyan kifinomult és érzelemgazdag megoldásokat, amelyeket még nem láttunk a piacon.

A négyajtós crossover kupé egyesíti a terepjárók megjelenését és a sportos kupék áramvonalas formavilágát, megjelenését pedig csak képességei múlják felül. A CUPRA Tavascan elektromos tanulmány az ügyfelek igényeinek megfelelő teljesítményt, dinamikát és vezethetőséget kínál.

 

A jármű figyelemre méltó külső formavilága a legkorszerűbb, tisztán elektromos hajtásláncot rejti, amely mindazt az izgalmat hozza, amelyre minden vezető vágyik, a technológia kínálta zajtalan és hatékony működéssel együtt.

A két – az első illetve a hátsó tengelyen elhelyezett – motor összesen 225 kW (306 LE) teljesítményt továbbít a négy kerék felé. A CUPRA Tavascan koncepció álló helyzetből mindössze 6,5 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/óra sebességre.

 

De az egyenes vonalú gyorsulás csak egy dolog. A tanulmányt egy 77 kWh kapacitású lítiumion akkumulátor csomaggal szerelték fel, amely elég energiát képes tárolni ahhoz, hogy az autó akár 450 kilométert is megtegyen (WLTP ciklus alapján). A jármű alapjául a Volkswagen Csoport Moduláris Elektromos Platformja (MEB) szolgál. Mivel az akkumulátor csomag a tanulmány padlólemezében kapott helyet, így az autó súlypontja alacsonyra került, amely a még dinamikusabb vezetést támogatja.

 

A CUPRA Tavascan elektromos tanulmány energiáját a CUPRA biztosítja és a jövő kihívásaira készült. A nagyközönségnek pedig először a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatkozik majd be.

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere