CarsAndGirls.hu - Az on-lány férfimagazin, Cars and Girls.hu - Az on-lány férfimagazin

Keresés

A kereséshez írd be a keresett szót vagy kifejezést

Kiemelt Galéria

Szegfü Adrienn
Galéria - Szegfü Adrienn

Kiemelt Videó

A Fuel Girls showja a Tuning Show 2008-as ...
10 Mb

Kiemelt Hír

Miből lesz a cserebogár? - "A kicsi Lakyboy"

  CAG: Mi az elsõ gyermekkori autós élményed?   Márton Zoltán "Lakyboy": Az elsõ ...

Hírlevél

Iratkozz fel a CarsAndGirls.hu hírlevelére e-mail címeddel

Partnerek

sajtfoto.hu
Egy 33 éves édesanya a legjobb magyar rúdtáncos
Beszámolók - (2011.09.04)

A Miss Poledance Hungary 2011-et Pálmaffy Barbara nyerte meg a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján. A 33 éves édesanya a tornászat és a tánc elemeit ötvözte a krómrúdon... 

Először rendezték meg a Magyar Tornász Szövetség és a Magyar Légtornász Egyesület szakmai támogatásával a Rúdtánc Bajnokságot hazánkban, amelyen 12 gyönyörű tehetség mérte össze tudását krómrúdba kapaszkodva. A nemzetközi zsűri, melynek tagja volt Pirner Alma, a Dollhouse Táncstúdió alapítója is, a versenyzők megjelenését, akrobatikus mozdulatait és showelemeit pontozta. Egyhangú döntésük eredményeképpen a magyar bajnokságot Pálmaffy Barbara nyerte meg, aki tornászokat megszégyenítő mozdulatokat kombinált latinos táncshow elemekkel.

 

Barbi az egyik legnagyobb tehetsége a magyar mezőnynek, a következő egy évben ő képviselheti hazánkat a nemzetközi rúdtánc versenyeken – mondta Pirner Alma, a Miss Poledance Hungary jogtulajdonosa. Hozzátette: a győztes egy éve rúdtáncol, eredetileg a Táncművészeti Főiskolán végzett és komoly táncos múlttal rendelkezik, ez visszatükröződött előadásán is. A 33 éves, egy gyermekes édesanya nemrég egyedüli magyarként megnyerte a varsói Rúdtánc Kupát is, pedig komoly izomsérüléssel bajlódott az év első felében.

 

 

A Rúdtánc Bajnokság idei célkitűzése volt, hogy támogassa azt a nemzetközi kampányt, hogy a rúdtáncot, mint látványsportot a 2020-as olimpiára felvegyék a hivatalos sportágak közé. Aki jelen volt a telt házas döntőn a Club Prestige-ben, az saját szemével is láthatta: a hazánkban is egyre népszerűbb poledance távol áll a füstöt kocsmák világától és igencsak komoly szellemi és fizikai felkészültséget igényel a versenyzőktől, akik saját testsúlyukat megtartva mutatnak be produkciókat.

 

A magyar bajnokság abszolút győztese, Pálmaffy Barbara elnyerte a legszebb jelmez és az év előadóművésze díjat is, míg a legjobb akrobatikus trükköt elismerő díjat Bardóczy Ilka, a Magyar Torna Szövetség különdíját pedig Balogh Katalin kapta. A Miss Poledance Hungary 3. helyezettje Molnár Éva, a második Bardóczy Ilka lett.

 

A Rúdtánc Világbajnokságnak – a poledance történetében először – Magyarország ad otthont. A versenyt október 1-jén rendezik a Budaörsi Városi Sportcsarnokban.

Kapcsolódó galériák
Miss Poledance Hungary 2011

Nap képe

Nap képe

Hónap háttere

Hónap háttere